Laura van der Lubbe

Thema’s

De volgende thema’s zijn beschikbaar voor workshops en/of maatwerk:

  • 3D-printen en 3D-ontwerp: Bij projecten en ervaring kunt u meer lezen over mijn kennen en kunnen op het gebied van 3D-printen. Een van de mogelijkheden is het uitwerken van een lesprogramma of een workshop gebaseerd op het raamwerk van mijn project Creat3D.
  • HTML/CSS: HTML is de codetaal waarmee websites worden geschreven, CSS is de codetaal die de achterliggende lay-out verzorgd. Wat is er nou leuker dan zelf leren hoe je een (simpele) website kunt maken? Daarnaast is het niet alleen leuk, maar ook nog eens nuttig.
  • MaKeyMaKey: met een MaKeyMaKey kan alles een toets worden. Zo kun je met bananen piano spelen op de computer, of door te high fiven (met een mens of bijvoorbeeld een plant) Flappy Bird spelen. Met een MaKeyMaKey kan een brug worden geslagen tussen het creatieve van leerlingen en informatica.
  • Scratch: programmeren is best lastig, maar het kan simpel. Scratch is een programma waarmee je kunt programmeren door middel van puzzelstukjes, waardoor het ineens een stuk makkelijker wordt. Een mooie beginstap in de wereld van het programmeren. Ook zeker leuk in combinatie met de MaKeyMaKey.
  • Programmeren: met programmeren kun je ontzettend veel doen, afhankelijk van de programmeertaal. Met Javascript kunnen dynamische elementen aan een website worden toegevoegd, maar je kunt er ook een spelletje mee maken. Zo heeft elke taal wel andere toepassingen en voor- en nadelen. Achterliggende concepten zijn vaak hetzelfde, de verschillen zitten vaak in de manier van notatie, de taal zelf. Door te leren programmeren krijgen mensen een nieuw soort vrijheid, de vrijheid om dingen te maken. Deze vaardigheid zal in de toekomst steeds belangrijker worden.